
~ Proiect finanțat prin UAUIM-FFCSU-2021-020 si UAUIM-FFCSU-2022-011 ~
​
Titlul proiectului: CreÈ™terea calității resursei umane apte să genereze cercetare È™tiinÈ›ifică prin INSTRUirea pentru folosirea echipamentelor din dotarea LABoratoarelor Universităţii de Arhitectură ÅŸi Urbanism “Ion Mincu”
Acronim: InstruLab
Domeniu vizat: G. Training laboratoare UAUIM
Perioada de implementare: Editia 1 : 15.09.2021 – 29.11.2021 | Editia 2 : 01.08.2022 – 29.11.2022
​
Scopul proiectului
Scopul proiectului este creÅŸterea calității resursei umane din instituÅ£ie, prin oferirea unor module de instruire a membrilor comunităţii academice, cu accent pe optimizarea folosirii resurselor de înalt nivel tehnologic din laboratoarele UAUIM.
Au fost realizaate 5 module in 2021 si 6 module in 2022.
​
Obiectivele proiectului
O1 Asigurarea exploatării eficiente a infrastructurii de cercetare prin instruirea unor membri ai comunităţii academice a UAUIM în folosirea instrumentelor hardware ÅŸi software ale laboratoarelor
(5 module x 10 cursanÅ£i în 3 luni, 2021 + 6 module x 25 cursanÅ£i în 4 luni, 2022)
O2 Creşterea accesibilităţii la informaţie prin dezvoltarea unor materiale didactice gratuite pentru diseminarea instruirii
(4 tutoriale înregistrate in 2021 + 6 tutoriale inregistrate in 2022)
O3 Facilizarea cercetării de tip experimental prin asigurarea de consultanţă ÅŸi/sau supervizare online, respectiv la orele de studiu individual disponibile în laborator (minim 4 ore / săptămână pentru 3 luni in 2021 respectiv 3 luni in 2022)
O4 CreÅŸterea calităţii actului didactic în conformitate cu cerinÅ£ele profesionale emergente, prin adaptarea curriculei de către personalul nou instruit (s-a actualizat un curs obligatoriu ÅŸi au fost introduse două noi opÅ£ionale în cursul anului universitar 2021-2022; s-au actualizat 3 cursuri optionale si s-a propus introducerea unui optional nou pentru 2022-2023)
​
O5 CreÅŸterea calităţii resursei umane prin formarea echipelor interdepartamentale cu orizonturi diferite si abilităţi comune în utilizarea noilor tehnologii digitale (5+1 echipe in 3 luni, 2021 respectiv 6+1 echipe in 4 luni, 2022)
​
Justificarea necesităţii proiectului
În conformitate cu Strategia UAUIM, proiectul InstruLab Mincu se concentrază asupra direcÈ›iilor de evoluÈ›ie a proiectării contemporane, puternic asistată de instrumentele digitale. PotenÈ›ialul lor È™tiinÈ›ific È™i tehnologic în transformarea practicii de arhitectură este deja notoriu, în marile universități de arhitectură existând numeroase proiecte de cercetare care explorează acest potenÅ£ial prin tehnologii de realitate virtuală ÅŸi augmentată, fabricaÈ›ie digitală, capturi de date 3D etc.
Prin centrul hi-tech cu care ne-a dotat FundaÅ£ia Globalworth, la care se adaugă alte dotări precum maÅŸinile cu control numeric achiziÅ£ionate prin finanÅ£are MEN în 2007, în momentul de faţă universitatea noastră dispune de resurse tehnologice valoroase care, folosite eficient, ne oferă ÅŸansa de a pune UAUIM pe harta cercetării de înalt nivel academic. Pentru că baza materială nu poate funcÅ£iona în absenÅ£a resurselor umane, este imperios necesară pregătirea corespunzătoare a membrilor comunităţii academice.
Proiectul InstruLAB MINCU are menirea de a susÅ£ine financiar ÅŸi profesional acest demers. Astfel, urmărim să satisfacem necesitatea alinierii la cerinÈ›ele internaÈ›ionale de utilizare a tehnologiilor emergente în practica de arhitectură È™i recunoaÈ™terea UAUIM ca universitate de cercetare avansată. Aceasta nu se poate realiza decât prin îmbunătățirea formării profesionale a membrilor comunității academice È™i prin coagularea unor echipe de lucru formate din specialiÈ™ti cu orizonturi diferite si abilităţi comune în utilizarea noilor tehnologii digitale. Instruirea propusă aici se adresează atât cadrelor didactice din toate departamentele cât ÅŸi doctoranzilor, studenÅ£ilor ÅŸi personalului auxiliar. Grupurile de lucru formate acum pot deveni echipe de cercetare sustenabile, care pună bazele unor cercetări viitoare, prin colaborare, co-design È™i schimb de experiență în interiorul echipei.
​
Descrierea activităţilor
2021
A1 Curs cu workshop Studiul Formei prin CGI
Activitatea a constat într-un curs de instruire în domeniul vizualizărilor de arhitectură pentru cadrele didactice de la SFA ÅŸi PID care doresc să facă tranziÅ£ia către o curriculă actualizată.
Număr participanţi: 11 cadre didactice şi doctoranzi
Instructor: Mihai Chisărău.
Loc de desfăşurare: prelegeri online, lucrări practice în Atelierul Experimental.
Orar: săptămânal din 22 oct in 26 nov. (6 ÅŸedinÅ£e x 3 ore)
​
A2 Workshop de videostreaming
Activitatea s-a orientat spre instruirea membrilor comunităţii academice care doresc să îÅŸi prezinte cursurile sau conferinÅ£ele în timp real ÅŸi adresându-se unei audienÅ£e crescute.
Număr participanţi: 7 angajati UAUIM
Instructori: Mihai Chisărău, Claudia Pipoş.
Loc de desfăşurare: Atelier Experimental
Orar: 9 şi 16 noiembrie (2 şedinţe x 3 ore)
​
A3 Curs cu workshop AR@UAUIM
Activitatea s-a adresat cadrelor didactice, doctoranzilor ÅŸi studenÅ£ilor care vor să stăpânească prezentările de proiect în realitatea augmentată.
Număr participanţi: 12 studenţi şi cadre didactice
Instructori: arh. Ciprian Făcăeru (UNATC) în colaborare cu Augmented Space Agency.
Loc de desfăşurare: Atelier Experimental
Orar: 27-28 noiembrie (2 şedinţe x 4 ore)
​
A4 Workshop: O instalaţie-joc
Activitatea s-a adresat studenÅ£ilor, colegilor ÅŸi doctoranzilor interesaÅ£i de cercetarea prin fabricaÅ£ie. A constat în proiectarea unui spaÅ£iu de joacă tip escape-room în instalaÅ£ia “Turnul SperanÅ£ei”.
Număr participanţi: 40
Organizatori: Andreea Iosif, Dan Ionescu, Andreea Ivanciof
Instructor: arh. Mihai Irimescu (Fun Lab), Irina Iosif (UB)
Orar: 29 noiembrie
Loc de desfăşurare: online
OBS: Din cauza restricÅ£iilor sanitare activitatea a suferit modificări faţă de planificarea iniÅ£ială: s-a desfăşurat exclusiv online, s-a limitat doar la proiectare nu ÅŸi la execuÅ£ie, a fost oferita unui nr de 40 studenÅ£i în loc de 10. Urmează ca intr-o etapă viitoare cel mai bun proiect să fie asamblat în curtea ÅŸcolii.
​
A5 Workshop Printare 3D
Activitatea s-a adresat cadrelor didactice si doctoranzilor interesati de cercetarea prin fabricatie aditivă.
Număr participanţi: 12 (cadre didactice si doctoranzi)
Instructori: Daniela Anton, Ionut Anton.
Loc de desfăşurare: Atelier Experimental
Orar: 20-21 noiembrie (2 zile x 3 ore)
​
A6 Activitatea de management, de evaluare și monitorizare a implementării proiectului
2022
A1 Curs Revit Architecture & BIM
S-a desfăşurat în 3 ÅŸedinÅ£e a câte 6 ore. Cursul a fost evaluat ca foarte bun, iar suportul de curs este exemplar. Au participat 44 de cursanti, dintre care 6 cadre didactice si doctoranzi. În rândul studentilor, cererea a fost de 109 locuri (fata de cele 38 disponibile), asa ca trainerii au recurs la un proces de selectie aleatoare. Materialele didactice rezultate vor contribui la actualizarea activitatii atelierelor de proiectare de la arhitectura, cel putin la grupele care au avut traineri sau cursanti (doctoranzi) implicati.
A2 Curs cu workshop Fabricaţia digitală
S-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni (5 ÅŸedinÅ£e x 2 ore), iar ulterior trainerii au lucrat individual cu cursantii care au dorit sa dezvolte proiectele de fabricatie; s-au inscris si au finalizat workshopul un număr de 24 de cursanÅ£i, dintre care 4 cadre didactice si 20 studenÅ£i FA. Desi participarea a depasit numarul de locuri propus, cursul nu a atins indicatorul pentru categoria cadre didactice (pentru care am oferit 10 locuri) In schimb, a jucat un rol major in actualizarea activitatii de atelier a grupei 25, de unde provine o parte a studentilor participanti.
​
A3 Curs cu workshop Pictura în VR
S-a desfăşurat pe parcursul a 3 ÅŸedinÅ£e de câte 3 ore si a avut 17 cursanti , din care 7 cadre didactice PID, 3 de la alte departamente si restul studenti. Feedback-ul primit a fost pozitiv In urma acestui curs au fost actualizate disciplinele PID-51 si PID-52 de la FAI. In plus, trainerul a fost solicitat de catre Facultatea de Urbanism să Å£ină un curs-pilot cu o tematica similara pentru anul 1.
​
A4 Curs cu workshop Replici digitale pentru patrimoniu
S-a desfăşurat pe parcursul a 28 de ore derulate in 5 şedinţe si a avut 34 de cursanţi (29 studenti si 5 cadre didactice/personal auxiliar)
La acest curs a fost cea mai mare cerere, inscriindu-se 78 de studenti din care au fost alesi cei 29, prioritar din anul 5. Pentru cei care nu au avut loc mentionam ca vom relua benevol trainingul in cursul semestrului urmator. In urma acestui succes cursul va echivala practica de releveu a anului 5 FA (CP-7).
​
A5 Curs cu workshop Visual Storytelling through Environment Design
S-a desfăşurat pe parcursul a 3 săptamani in care am avut 24 ore-contact cu cursantii; in paralel, trainerul invitat Antonio Cristea a oferit si o activitate sustinuta de consultanta online. Nivelul a fost unul extrem de ridicat, cursul adresandu-se celor cu nivel mediu spre avansat de cunostinte in domeniul CGI. Din aceasta cauza am permis inscrierea unui numar de 35 de cursanti (fata de cele 20 de locuri oferite initial); dintre acestia, au finalizat cursul 15 studenti şi 4 cadre didactice/doctoranzi.
Cursul a avut un impact imediat, deoarece 7 dintre cursanti au dorit sa aprofundeze cunostintele dobândite prin înscrierea la primul concurs national de game-development pentru studenÅ£i (organizat de RGDA in perioada ianuarie-mai 2023) Pregatirea lor va fi asigurată benevol de traineri ÅŸi cursanÅ£i INSTRULAB (ambele editii).
​
A6 Workshop Video-mapping
S-a desfăşurat pe parcursul a 3 sedinÅ£e a câte 3 ore ÅŸi a avut 36 de participanti, dintre care 8 cadre didactice si doctoranzi. Această activitate urmează să aibă impact asupra programei ÅŸcolare numai după achizitionarea video-proiectului pentru faÅ£ade ÅŸi a software-ului aferent (itemi aprobati pentru finantare PNRR). Tot atunci preconizăm implicarea cursanÅ£ilor în realizarea unor evenimente video-mapping pentru promovarea UAUIM la nivelul oraÅŸului.
​
A7 Activitatea de management, de evaluare È™i monitorizare a implementării proiectului. S-a desfăşurat în mod continuu pe toată durata de implementare a proiectului ÅŸi a constituit o experienţă de învăţare nouă ÅŸi extrem de valoroasă pentru mine ca manager de proiect.
​
Echipa de proiect
2021
Management
-
Andreea Iosif, conf. dr. arh., SFA. Director de proiect
-
Nicolescu Adriana Diana, RU
Implementare
-
Ionuţ Anton, conf. dr. arh., BPA
-
Mihai Chisărău, asist. dr. arh., SFA
-
Ana Daniela Anton, asist. dr. arh., BPA
-
Ciprian Făcăeru, drd. arh., asist. de cercetare, UNATC
-
Claudia PipoÅŸ, drd. arh., BPA
-
Florin OÅ£elea, ing., specialist IT
​
2022
Management
-
Andreea Ivanciof, lect. dr. dsg., SFA. Director de proiect
Implementare
-
Andreea Iosif, conf. dr. arh., SFA.
-
Ionuţ Anton, conf. dr. arh., BPA.
-
Ana Daniela Anton, asist. dr. arh., BPA.
-
Dan Adrian Ionescu, asist. dr. arh. int., PID.
-
Sorina Dumitru, drd, arh., BPA.
-
Cristian Andronic, tehnician IT.
-
Zegheanu Constanta Camelia, RU.
-
Iorga Petre, Achizitii.
-
Marin Lavinia Mihaela, Contabilitate.
Invitaţi
-
Roland Vasiliu, lect. dr. dsg., PID.
-
Matei Popovici, stud. an 6 FA.
-
Antonio Cristea, stud. an 5 FAI.

Livrabile
2021
R1 – Un număr de 4 video-tutoriale
​
Tutorialele realizate prin înregistrarea activităţilor INSTRULAB sunt disponibile in format electronic ÅŸi sunt cu acces deschis. Astfel:
R1-A1 Link la inregistrarea cursului de Studiul Formei prin CGI, aici.
R1-A2 Inregistrarea workshopului de Videostreaming este publicata pe canalul youtube al Atelierului Experimental aici.
R1-A3 Tutorialele workshopului AR@UAUIM sunt publicate pe canalul youtube al Atelierului Experimental aici
R1-A5 Inregistrarea workshopului de Printare 3D este publicata pe canalul youtube al Atelierului Experimental, aici.
​
R2 – Un număr de 5 materiale suport ÅŸi de prezentare
​
Fisierele de lucru, prezentările tutorilor în format video sau PDF, precum ÅŸi linkurile la documentaÅ£ia externă constituie materiale-suport ÅŸi pot fi descărcate de pe pagina de prezentare a activităţii. Ele sunt listate compact mai jos:
R2-A1 Materialele-suport pentru cursul Studiul Formei prin CGI se pot descarca de aici.
R2-A2 Materiale-suport pentru Videostreaming, aici.
R2-A3 Materialele suport pentru cursul de AR@UAUIM se pot descarca de aici.
R2-A4 Materialele suport pentru workshopul O instalatie-joc se gasesc aici.
R2-A5 Materialele-suport pentru workshop ul de Printare 3D se pot descarca de aici.
​
R3 – Actualizarea curriculei (două opÅ£ionale noi la anul 4 FA + actualizarea Stufo An 2 FA):
R3-A1 Actualizarea curriculei ÅŸcolare la disciplina Studiul Formei (an 2 FA) a fost una din motivaÅ£iile pentru care am inclus acest curs în seriile INSTRULAB. În urma încheierii activităţii A1, am analizat împreună cu cursanÅ£ii în ce măsură propunerea este aplicabilă începând cu semestrul 2 al anului universitar în curs. Am ajuns la concluzia că sunt mulÅ£i factori de risc, precum: insuficienÅ£a nr de PC-uri, lipsa de experienţă a cadrelor didactice recent pregătite, ÅŸi nu în ultimul rând lipsa de interes a 3/4 dintre studenÅ£ii anului 2 pentru această schimbare. La toate acestea se adaugă incertitudinile legate de evoluÅ£ia pandemiei. În consecinţă am decis, de comun acord cu titularul de curs (Codina DuÅŸoiu) să organizăm un atelier-pilot pentru 2-3 grupe ca alternativă a programei tradiÅ£ionale.
R3-A3 Pentru opţionalul de Vizualizări interactive oferit anului 4 FA cu incepere din acest an, workshopul AR@UAUIM a jucat rolul unui pivot: am adus laolaltă studenţi şi cadre didactice interesate de subiectul vizualizarilor interactive şi al experienţelor imersive, şi putem vorbi deja de o echipă studenti-profesori care organizează cot la cot cursul cel nou (conf Andreea Iosif, asist Mihai Chisărău, stud Madălina Stanăşel). Mai multe detalii in fişa disciplinei şi concursul studenţesc asociat.
R3-A5 Pentru opÅ£ionalul de FabricaÅ£ie digitală oferit anului 4 FA cu incepere din acest an, workshopul de printare 3D a pus în evidenţă necesitatea unor „bune practici” de modelare înaintea oricărei tentative de fabricaÅ£ie. Suportul de curs realizat acum va constitui un fond documentar valoros pentru studenÅ£ii care participă la opÅ£ional (colectiv IonuÅ£ ÅŸi Dana Anton; mai multe detalii în fiÅŸa de disciplină).
R4 – MiniaplicaÅ£ie de realitate augmentată pentru mobil
R4-A3 In cadrul workshopului de Realitate Augmentată fiecare cursant a realizat câte o miniaplicaÅ£ie pentru mobil, care se află pe spaÅ£iul de stocare din @MAC ÅŸi a fost, deasemenea, instalată pe telefoanele personale. Proiectul editabil care poate fi folosit ca template pentru a genera oricate astfel de aplicatii, precum si un exemplu gata generat, se pot descărca din materialele suport ale A3.


R5 – Machete
R5-A5 In cadrul workshopului de Printare 3D s-au realizat două printuri in răsină (SLA) ÅŸi cel puÅ£in 7 machete de plastic (PLA). Printările s-au desfăşurat în toată săptămâna premergătoare workshopului, ca ÅŸi în timpul acestuia. Experimentele ulterioare ale drd. Adonis Lemnaru (cursant) au mai produs 3 machete PLA, care au fost folosite pentru studiul spaÅ£iului central la grupa de Atelier 16.

R6 – Personal instruit
Dintre angajaţii şcolii, in 2021 au beneficiat de seriile de pregătire Instrulab următorii colegi:
R6-A1 (Studiul Formei prin CGI)
1 Andreea Neacsu SFA
2 Oana Avram SFA
3 Teodora Geru SFA, drd
4 Mihaela Schiopu SFA
5 Claudiu Tudoran SFA
6 Andreea Ivanciof SFA
7 Valerica Potenchi SFA
8 Ana Mohonea SFA
9 Nadina Parvu SFA
10Marilena Negulescu PID
11 Valentin Cristian PID
R6-A2 (Videostreaming)
1 Florin Otelea IT
2 Oana Mihaescu ST
3 Claudia Popescu DID
4 Adrian Ibric MC
5 Sorina Rusu RP
6 Alexandra Teodor ITA
7 Marilena Negulescu PID
R6-A3 (AR@UAUIM)
1 Ionuţ Anton BPA
2 Dana Anton BPA
3 Andreea Iosif SFA
R6-A5 (Printarea 3D)
1 Andreea Ivanciof SFA
2 Livia Rus PID
3 Alexandra Anghelache PID
4 Roland Vasiliu PID
5 Melania Dulamea BPA
6 Adonis Lemnaru BPA, drd
7 Sorina Dumitru BPA, drd
8 Magda Stanculescu SPA
9 Dragos Popescu SPA
10 Justin Baroncea SPA
11 Andreea Prelipcean ST
12 Sorin Manea PUP
​
R6-A1, A2, A3, A4, A5, A6 EficienÅ£a seriilor de traininguri INSTRULAB se va reflecta în numărul de iniÅ£iative didactice ÅŸi de cercetare care vor decurge ulterior încheierii acestui proiect. In anul universitar 2021-2022 patru dintre cursanÅ£i au revenit în @MAC cu grupuri de studenÅ£i pentru a transmite mai departe cunoÅŸtinÅ£ele dobândite:
Roland Vasiliu (PID), care a organizat prima corectură de atelier in VR din istoria UAUIM!
Andreea Ivanciof (SFA), care a organizat un workshop de Compoziţie Plastică.
Adonis Lemnaru (BPA), care a organizat o demonstratie de Printare 3D pentru grupa 16.
Sorina Dumitru (BPA), care a organizat un curs de modelare 3D + fabricatie digitala pentru grupa 10.
2022
​
R1 – Un număr de 6 video-tutoriale aferente activitaÅ£ilor A1-A6
Playlist-urile activitătilor se afla aici A1 | A2 | A3 | A4 | A5 | A6
R2 – Un număr de 6 suporturi de curs aferente activitaÅ£ilor A1-A6
Fisierele de lucru, prezentările PDF şi linkurile la documentaţia externă constituie materiale-suport şi pot fi descărcate de pe pagina de prezentare a fiecărei activităţi.
R3 – Actualizarea curriculei pentru 5 cursuri si 5 ateliere:
​
Cursuri:
R3−A2. FabricaÅ£ie digitală – SFA-25, disciplină optională FAI anul 3 – care începând din acest an este oferită tuturor celor trei secÅ£ii FAI.
R3−A4. Fotografie – SFA-35, disciplină optională FAI anul 4 – care începând din acest an va include o prelegere dedicată fotogrametriei ÅŸi una fotoeditării pentru comunicari vizuale)
R3−A2. Modelare Virtuală – SFA-23, disciplină obligatorie FAI anul 2 – la care am adaugat un modul de modelare SubD, larg uzitat în domeniul fabricaÅ£iei digitale.
R3−A4. Imagistica proiectării – SFA-34 disciplină obligatorie FAI an 3 Interior si an 4 Design – care a fost extinsă cu modulul de fotogrametrie în VR
R3−A4. Vizualizări Interactive – SFA-134 disciplina optionala an 4 FA – care anul acesta va opera pe un model replicat prin fotogrametrie în VR
R3−A3. In afara cursurilor deja existente, în urma derulării activităţii A3 lui Roland Vasiliu i s-a solicitat susÅ£inerea unui curs-pilot de reprezentări în VR la Urbanism anul 1.
R3−A5. Tot în afara programei, cursul de la A5 va continua sub forma indrumării pentru echipele participante la concursul de game-development initiat de RGDA.
​
Ateliere de proiectare / practica:
R3−A3. A fost modernizată metoda de corectură la atelierul anului 1 Design (PID-51), îndrumător Roland Vasiliu. Studentii fac machete virtuale pe care le încarcă în Tiltbrush pentru corecturi în VR. Va fi net îmbunătăţită de achiziÅ£ionarea unui număr suficient de headseturi
R3−A3. A fost schimbată programa de practică pentru anul 1 design (PID-52) prin folosirea picturii în VR pentru reinterpretarea unor tablouri celebre.
R3−A4. De acum inainte oferim ÅŸi o alternativă bazată pe fotogrametrie pentru practica de releveu a anului 5 FA (CP-7). (care până acum se făcea doar pentru scanarea 3D, cu suportul firmei Graphein)
R3−A2. A fost modernizata metoda de corectură ÅŸi predare de la atelierul de proiectare din anul 2 (BP-2) pentru grupa 25 (îndrumători Liviu Neaga, Sorina Dumitru), în sensul introducerii machetei fizice de studiu, realizată la CNC după modelele studenÅ£ilor
R3−A1. A fost modernizată metoda de lucru la atelierul de proiectare din anul 3 (BP-3) pentru grupele 32 (îndrumător Andra Panait) ÅŸi 34 (îndrumător Ionut Anton), în sensul incurajării folosirii de software BIM pentru abordarea holistică a proiectului.
​
R4 – MiniexpoziÅ£ie online cu rezultatele practice ale cursanÅ£ilor
Evenimentul a avut loc in data de 10 decembrie la Atelier Experimental Mac Popescu. Vizitatorii au putut vedea machete realizate la cursul de Fabricatie Digitala, Replici Digitale in VR ale unor obiecte de tehnica populara si cateva poveÅŸti vizuale care s-au infiripat la cursul de Visual Storytelling .
​

- replici digitale realizare de cursanti dupa obiecte de tehnica populara din Muzeul Satului -

- povesti vizuale create de studenti sub indrumarea colegului lor, Antonio Cristea -

- machete realizate la CNC in laboratorul de Fabricatie Digitala al FAI -
R5 – Machete
R5-A2 Workshopul de fabricaÅ£ie digitala a generat machete fizice care vor putea fi expuse în anumite evenimente de prezentare ale UAUIM, precum Noaptea Muzeelor 2023.
​
R6 – Personal instruit
Dintre angajaţii şcolii, au beneficiat de seriile de pregătire INSTRULAB următorii colegi:
R6-A1 ”Revit Architecture & BIM”
1 Andreea Ivanciof SFA
2 Andreea Iosif SFA
3 Oana Avram SFA
4 Mihai Chisărău SFA
5 Adrian Moleavin BPA
6 Sorina Dumitru BPA, drd
R6-A2 “FabricaÅ£ia digitală”
1 Andreea Ivanciof SFA
2 Oana Avram SFA
3 Dan Adrian Ionescu PID
4 Roland Vasiliu PID
R6-A3 “Pictura în VR”
1 Cristina Serban PID
2 Livia Nica-Rus PID
3 Cristia Chira PID
4 Silvia Ionescu PID
5 Mihaela Lacraru PID
6 Bogdan Ionita PID
7 Bogdan Radu PID
8 Andreea Ivanciof SFA
9 Iulius Ionescu SPA
10Ana Mohonea SPA
R6-A4 “Replici digitale pentru patrimoniu”
1 Andreea Ivanciof SFA
2 Livia Nica-Rus PID
3 Mihai Chisărău SFA
4 Roland Vasiliu PID
5 Claudia Popescu DID
R6-A5 “Visual Storytelling through Environment Design”
1 Andreea Ivanciof SFA
2 Iulius Ionescu SFA
3 Roland Vasiliu PID
4 Maria Popa PID, drd
R6-A6 “Video-mapping”
1 Andreea Ivanciof SFA
2 Andreea Iosif SFA
3 Codruţa Iana PID
4 Roland Vasiliu PID
5 Carmen Dumitrescu SFA
6 Roxana Mitarca PID
7 Sorina Dumitru BPA, drd
8 Christian Fleckhammer SFA, drd
Listele cu studenti instruiţi se pot consulta aici.
R6-A1, A2, A3, A4, A5, A6 EficienÅ£a seriilor de traininguri INSTRULAB se reflecta în numărul de iniÅ£iative didactice ÅŸi de cercetare care vor decurge ulterior încheierii acestui proiect. Până acum doi dintre cursanÅ£i au revenit în @MAC cu grupuri de studenÅ£i pentru a transmite mai departe cunoÅŸtinÅ£ele dobândite:
-
Carmen Dumitrescu (SFA), care a susÅ£inut în @MAC prelegerea de curs “De ce, cum si când e nevoie de design?” destinata anului 4 FAI.
-
Maria Popa (drd, PID) care in primavara 2023 va acorda consultanţă în domeniul CGI studenÅ£ilor înscriÅŸi la concursul de game development iniÅ£iat de RGDA.
R7 – A7 Raport final de cercetare
Rezultatele proiectului sunt publicate pe aceasta pagina de pe site-ul Atelierului Experimental „Mac Popescu”, ca ÅŸi pe pagina dedicată de pe site-ul UAUIM