top of page

Detalii si inregistrare

Your content has been submitted

lun., 29 nov.

|

online si onsite

O instalatie-joc

Echipa proiectului UAUIM-FFCSU-2021-020 – INSTRULAB MINCU organizează un workshop dedicat celor care doresc să afle mai multe despre proiectarea logică a jocurilor. Cunoştinţele dobândite vor fi aplicate pe o instalaţie deja realizată in curtea scolii: Turnul Sperantei.

O instalatie-joc
O instalatie-joc

Perioada si locatie

29 nov. 2021, 18:00 – 20:00

online si onsite

Guests

Despre eveniment

UPDATE: 

Materialele-suport pentru workshop pot fi descarcate de aici. Exemplul cu jocul-labirint poate fi vizionat aici, iar scenariul nostru favorit este urmatorul:

În ultima sută de ani micul burg din Ulfstar se bucurase de pace şi prosperitate, căci soarta obştii era în mâna bunului său Maestru Vestitor. Din avanpostul său de observaţie, Maestrul vedea şi auzea mersul lumii, cu primejdiile şi bucuriile ei. Le vestea întotdeauna la timp, cu lovituri de gong bine cumpănite şi tâlc binecunoscut concetăţenilor săi, aşa încât toate urgiile erau ţinute departe şi huzurul domnea în cetate. De aceea, avanpostul din Ulfstar a ajuns să fie numit TURNUL SPERANŢEI; iar ca să nu cadă în mâna vrăjmaşilor care ar fi putut răspândi veşti mincinoase cu el, turnul a fost înţesat de capcane ştiute numai Maestrului, care avea să le transmită ucenicului său. Dar n-a fost să fie...

Eşti ucenicul Vestitor şi tocmai ţi-ai descoperit Maestrul zăcând mort într-o baltă de sânge. Înţelegi pe dată ca un mare rău se va abate asupra cetăţii şi ştii că trebuie să o vesteşti fără întârziere, apoi să părăseşti turnul înainte ca răul acela fără nume să-ţi curme viaţa şi ţie. Din nenorocire, nu ţi-ai terminat iniţierea şi nu cunoşti calea de a ajunge la gong. Iar de ieşit va fi şi mai greu… Doar ai văzut de atâtea ori cum uşile de acces se zăvorăsc singure în clipele dinaintea fiecărei Vestiri. 

Baftă!

Descriere

Activitatea constă în proiectarea şi realizarea unui spaţiu de joacă tip escape / inscape-room. Cunoştinţele dobândite vor fi aplicate pe o instalaţie deja realizată în cadrul unui alt workshop studenţesc: Turnul Speranţei.

In etapa a doua a acestei activităţi vom organiza un concurs pentru alegerea celui mai bun proiect, iar premiul va consta în realizarea efectivă a instalaţiei. Spaţiul de joacă va rămâne deschis comunităţii academice şi vizitatorilor până la următoarea ediţie a concursului, pe care ne propunem să îl organizăm periodic.

Daca doriti sa aflati mai multe despre felul in care a luat nastere instalatia pe care vom lucra acum, cititi Turnul Sperantei - jurnal de bord

Organizatori

Andreea Iosif, Dan Ionescu, Andreea Ivanciof

Desfășurare

Etapa 1 – lansare tema si prelegeri – 29 noiembrie

Etapa 2 – selectie si dezvoltare proiect câştigator – decembrie 2021-ianuarie 2022.

Locatii

Etapa 1 – online

Etapa 2 – Atelierul de Fabricaţie (et 4) şi instalaţia din curtea şcolii.

Tutori

arh. Mihai Irimescu (Fun Lab), alţi invitaţi (UB)

Locuri diponibile:

40 pentru etapa 1

*Pentru a primi linkul de zoom pentru lansarea temei este necesar sa va inscrieti la eveniment.

Share This Event

bottom of page