top of page

Muzeul Simu

Proiectul „Recrearea Muzeului Simu în realitate virtuală și reminiscențele altor victime ale demolărilor din București din perioada comunistă”, este realizat în parteneriat cu Filiala București a Ordinului Arhitecților din România și finanțat din Timbrul Arhitecturii . Reconstrucția se bazează pe lista de donații a lui Anastase Simu. Majoritatea exponatelor sunt încă păstrate și au fost scanate 3D în scopul proiectului nostru. Pentru unele dintre exponatele pierdute am folosit modelele corespunzătoare din domeniul public.

Echipa de proiect: arhitect Deea Iosif, arheolog Calin Suteu, Vasile Andrei, Valentin Popescu, Claudia Popescu si Claudiu Maier.

Parteneri: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu, Muzeul Național de Artă al României, FOTO AGERPRES, Institutul Național al Patrimoniului, Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Academiei Române, Uniunea Arhitecților din România, Manifest Cultural, We Mesh Up, Revista Arhitectura, Revista Zeppelin, Revista Igloo

SimuComplet

Daca dispuneti de calculator performant, puteti accesa aici o vizualizare interactiva a intregului muzeu, cu exponate in salile 1 (Antichitatea) si 2 (Romana)

Daca dispuneti de resurse putine (notebook, mobil) accesati aici o versiune sumara, Contine doar sala 1

Procesul:

Pentru recrearea in mediul virtual a acestui muzeu am recurs la:

- restitutie perspectiva in cazul cladirii si a sitului; procedeul de conversie a pozelor si fotosferelor in modele 3D este elaborat de A. Iosif si a fost inclus in cursul de Imagistica Proiectarii (2020-2021).

Pentru vizualizarea exponatelor si a ornamentelor de arhitectura, am folosit materialul existent care a fost scanat sau modelat dupa referintele indicate de A. Simu, apoi am postprocesat modelele 3D dupa o tehnica desprinsa din industria de jocuri video. Exemplu de procesare a unui model

bottom of page