top of page

Detalii si inregistrare

Your content has been submitted

mie., 11 mai

|

online (Zoom) si onsite (@MAC)

Tehnici digitale pentru documentarea patrimoniului construit

Vă invităm să participati la o sesiune de comunicări pe tema relevării si documentării specifice pentru patrimoniu. Evenimentul se înscrie într-o serie de activități dedicate releveelor digitale pentru patrimoniul construit, organizate de UAUIM în parteneriat cu Graphein TOPO SRL.

Tehnici digitale pentru documentarea patrimoniului construit
Tehnici digitale pentru documentarea patrimoniului construit

Perioada si locatie

11 mai 2022, 12:00 – 12 mai 2022, 15:00

online (Zoom) si onsite (@MAC)

Despre eveniment

Despre eveniment

În prima parte, dedicată prezentărilor, Raluca Zaharia și Denisa Nicolaescu vor vorbi despre importanța scanării laser 3D în inventarierea și clasarea clădirilor de patrimoniu, iar Alexandra Teodor va prezenta o selecție de informații corelate releveului de arhitectură pentru clădiri de patrimoniu.

A doua parte va fi dedicată discuțiilor privind rolul și aportul uneltelor digitale în relevarea clădirilor istorice, în care studenții vor fi invitați să se implice.

Date de contact online

link de contact

Meeting ID: 442 423 7432

Passcode: 6n7ZVR

Locatie fizica

Atelier Experimental @Mac Popescu

Despre participanti

Raluca Zaharia, arhitect la biroul KXL SRL şi membră a Asociaţiei ARCHÉ, este pasionată de istoria arhitecturii și de patrimoniul construit, iar in prezent pregateste documentarea centralei de la Floresti în vederea clasării sale.

Alexandra Teodor, dr. arh., este asistent la DITACP-UAUIM si cercetător al patrimoniului construit. Îndrumarea studenților la proiectele de specialitate din domeniul patrimoniului construit constituie principala activitate didactică de peste cinci ani. În perioada 2020-2021 a coordonat filiala Ambulanța pentru Monumente - Muntenia Nord, iar de peste zece ani coordonează activitatea din Camera cu relevee.

Denisa Nicolaescu este inginer topograf la Graphein TOPO S.R.L., cu o bogată experienţă în procesarea norilor de puncte şi utilizarea de software CAD / BIM. Este al treilea an consecutiv în care lucrează cu studenţii arhitecți pentru practica de releveu a anului 5.

Andreea Iosif, dr. arh., este conferențiar la SFA-UAUIM şi coordonează Atelierul Experimental “Mac Popescu” – calitate în care s-a implicat în dezvoltarea facilităţilor de releveu digital pentru UAUIM, în beneficiul întregii comunități academice.

Program

12:00-13:00 – Raluca Zaharia, Denisa Nicolaescu, Importanța scanării laser 3D în inventarierea și clasarea clădirilor de patrimoniu.

13:00-14:00 – Alexandra Teodor, Releveul de arhitectură pentru clădiri de patrimoniu.

14:00-15:00 – Discuții, întrebări și răspunsuri, moderator: Andreea Iosif.

Share This Event

bottom of page